Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите АР 159...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хасково - Памнорово

На отиване - 8,7/100, средна скорост 55км/ч
    На връщане - 6,2/100, средна скорост 60км/ч

Средно за пътуването - 7,4/100.
    Разстояние 120км в едната посока, през доста села и завои. Крал съм много бавно, защото на всилки освен мен в колата им става лошо по завои, та ске и спирали, особено на отиване.

2,4, автомат, ремап, без егр, дпф и клапи.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Малко голям ми е нещо разходът ...
      Първата и втората снимка са на преход от Чешмата на Аладжа манастир до кръговото на входа на Варна (пътя за Златните) ,а третата и четвъртата е от същото място до Пикадили Младост ( в час пик )
      Attached Files
      sigpicAlfa Romeo 159 2.4 JTDm 210 hp , no dpf & egr

Comment

• Днес не знам защо, но и на мен ми дойде музата да засичам разход. Отиване и връщане от работа - по 6 км в посока, двигателят е студен и в двата случая, външната температура 7.5*С. На отиване /предимно спускане/, при сравнително ненатоварен трафик - 9.1 л/100 км. Връщане /предимно изкачване/, при натоварен трафик - 11.5. Карах леко колкото можех. Почти постоянно в някакви ниски обороти, без резки ускорявания и изпреварвания. Повече не искам да си причинявам подобно нещо . Като гледам горния разход, за да го постигна трябва да кача колата на репатрак и да я паля само за слизане и качване от него...

---------- Post added at 17:24 ---------- Previous post was at 17:21 ----------

Първоначално публикувано от AHAHu
        Ами да ти кажа доста по надолнище имаше до кръговото , но след това е предимно изкачване и равен път
        Твоето си е извънградско и то предимно спускане. Колата отдавна е загряла. Не че ще успея някога да видя подобни цифри на моя борд . Ако искаш да си коректен, дай разход нагоре по завоите към Аладжата, ама с каране за кеф .
        Last edited by rossenvn; d.m.y г., 17:26.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
          Ако искаш да си коректен, дай разход нагоре по завоите към Аладжата, ама с каране за кеф .
          х 3 ще бъде... Ако наистина е каране с кеф...

Нали съм писал по горе - на прибиране от Пампорово колко ми е разхода.

От Пампорово до Асеновград беше 4,2/100, що ли не го снимах, че са и 60км... и да го развявам като знаме следващите години и да го имам на видео като река да я продавам...

Като тръгнах надолу, колата не искаше да загрее - почти до Чепеларе ( 12-15км) стрелката сочеше надолу, вдигна се на 90 градуса след близо 20км преход - ама е почти САМО СПУСКАНЕ и без газ...

Иначе нарочно си направих експеримента - Хасково - Асеноград по равното - 7,2-3, от Асеновград нагоре, с леко каране заради пасажерите - разхода си беше около 10, ама е само изкачване... А ако беше с кеф - вероятно поне 12, ако не и нагоре.
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Пловдив - София, скорост около 140 +- 5км - 7,8л среден разход
            София - Пловдив, скорост около 120 +- 5км - 6л среден разход
            Общ среден разход за 300км - 7 на 100
            Това по борд, утре ще я натряскам до горе и ще видим дали отговаря. По моите изчисления извънградско на колонка излиза +0,5л от показанието по борд, а градско реалното е + 1л от показанието по борд.
            Alfa 159 2,4 JTDm Q4
            ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
            ex Alfa 156 1,9 JTD
            ex Alfa 75 1,8

Comment

• София - Пловдив 5.8л/100
              и после към Шипка, Бузлуджа ииии заради хубави табели и пътна маркировка Калофер, Карлово, Сопот, Златица и Пирдоп и

като цяло 523км - 6.3л/100

вече без егр, дпф и пеперуди
              Last edited by thecleaner; d.m.y г., 19:15.
              Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

• Малка празнична разходка с нюанси на екскурзия - 2320 км. от тях около 320 км. градско, около 1200 магистрала - 130-140 км/час, остатъка извънградско с малко планиснки преход/около 350 км./ среден разход по борд 5,4 литра за 100 км.
                по колонка пълно-пълно - 4.9 - 5. литра за 100 км.
                добавка Бардал БДС, без егр.
                Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                156 1,8ТS-99 ......
                EX
                159 1,9 JTD-08

Comment

• И няколко поредни засичания /малко под 3000 км/ София-Несебър с малко градско в Бургас и Несебър. Разход среден 7,12 литра за 100 км., карам на круиз контрол 170-180 км за час.Точно тук открих ,че на круиз не иска да поддържа повече от 190 км за час.
                  156 1,8ТS-99 ......
                  EX
                  159 1,9 JTD-08

Comment

• Последните 4000км. разход 9.7 по борд със средна скорост 48км.ч.
                    145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                    159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                    159 1.9jtdm 05г.

Comment

• София -Русе и обратно 7.6 /100 по борд. С климатик, 2 ма човека и малко багаж. Скорост 100 -120 до 130 макс.
                      159 1.8 MPI седан е колата.

Comment

• Eто ви разход не е Алфа но за справка гори колкото 1.9Жтдм.А6 Авант 3.0 Тди 239кс
                        Разхода не е моментен а в продължение на 300км каране по второкласен път с скорост 100-120км/ч
                        Attached Files
                        Last edited by dilian alfa gtv; d.m.y г., 10:56.
                        Alfa romeo GTVex
                        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• - София - Добрич - 8.2/100 - извънградско, (по магистралата, 130-180км.ч.).
                          - градско - 12-13/100. (кратки разстояния, студена).
                          - 1,9 JTS/бензин, гуми 235/45/R18
                          - Без интервенции по двигател.
                          - без добавка.
                          - OMV/95.
                          Last edited by angels; d.m.y г., 09:51.
                          Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX

Comment

• Преди 39 072 км. качих някакво приложение на телефона /fuel log/ и понеже съм инженер човек, възпитан от двама инженери и с една камара технически кадри около себе си стриктно съм въвеждал всяка зареждане. Обикновено зареждам догоре като изчаквам да светне резервата/ на около 900 - 1200 км. пробег/.

След въведението малко статистика:

- най добър разход - 3,87 литра за 100 км. за пробег 227км.
                            - най висок разход - 9,62 литра за 100 км. -за пробег 296км. - с заминал термостат през зимата и преди смяна на съединител
                            - среден разход на гориво за 39072 км -6,14 литра за 100 км.

чиста статистика. С ремап без ЕГР с ДПФ и почти винаги добавка барадл БДС
                            Last edited by alex052; d.m.y г., 22:37.
                            156 1,8ТS-99 ......
                            EX
                            159 1,9 JTD-08

Comment

• Някой може ли да ми каже дали 159-ката дава разход км/литър, тоест с 1 литър колко километра изминава в момента на шофирането?
                              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Може, настройва се от менюто на борд компютъра
                                Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                                ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                                ex Alfa 156 1,9 JTD
                                ex Alfa 75 1,8

Comment

Working...
                                X